Fiske-slider med sprød søtunge, portobello-remoulade, salturt og spinatblade

Få en lækker frisk bid hav i denne fiske-slider

Få en lækker frisk bid hav i denne fiske-slider

MAD: Søtunge er en af de lækreste fisk, der lever i farvandet omkring os. Den er på niveau med pighvar og havtaske, men fladfisken ligger også i den tungere ende af prisskalaen, så den kan erstattes af rødspætte eller skrubber. Her er søtungen paneret i knust cornflakes for at give den en ekstra sprødhed, før den er dybstegt og serveret i en slider med en hjemmelavet portobello-remoulade, sauteret spinat og salturt. Salturt vokser ved de danske kyster, hvilket har givet den en havsmag, som giver slideren masser af friskhed.

Fiskeslider med søtunge, portobello-remoulade, salturt og sauterede spinatblade (8 stk.)

Brioche-boller: Saml smør, sukker og tre af æggene. Tilsæt mel, gær og salt, og rør dejen sammen. Hæld mælken i, og ælt dejen sammen. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 2 timer. Ælt dejen let sammen, og form 12 kugler. Dæk dem med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve i 1 time. Pensl bollerne med det resterende æg, og bag dem i 20-30 min. ved 180 grader, varmluft, til de er gyldne.

Portobello-remoulade: Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Kog eddike, vand, sukker og salt og peber op, og hæld lagen over svampene. Lad dem sylte i et par timer på køl. Finthak kapers, cornichoner, purløg og løg, og bland dem med alle de øvrige ingredienser.

Søtunge: Skær de to fileter i 4 stykker hver. Knus cornflakes groft med hånden. Vend fiskene i mel, æg og de knuste cornflakes, varm olien op, og dybsteg fiskene sprøde og gyldne.

Ved servering: Vend kort spinatbladene i smør på en varm pande. Smag til med salt og peber. Anret remoulade i bunden af bollerne, læg fisk på, og top af med spinat og den friske salturt.

Ingredienser

Brioche-boller:
• 200 g usaltet smør
• 1 ½ spsk sukker
• 4 store æg
• 600 g hvedemel
• ½ tsk tørgær
• 1 tsk fint salt
• 2 ½ dl sødmælk
• 1 spsk letmælk

Portobello-remoulade
• 4 portobello-svampe
• 2 dl lagereddike
• 2 dl vand
• 4-6 spsk sukker
• 6 spsk god mayo
• 3 spsk cremefraiche
• 2 spsk kapers
• 1 spsk cornichoner
• 1 spsk purløg
• ½ løg
• ½ citron, saften fra
• 1 spsk grov sennep

Søtunge
• 2 søtungefileter
• 3 dl cornflakes
• 2 dl mel
• 2-3 æg
• 1 ½ l rapsolie

Tilbehør
• ½ ps spinatblade
• 2 spsk smør
• Salt og peber
• 100 g salturt

 

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.